Zondag 1 oktober 2017

De tentoonstelling van A.K.A.L.O. is natuurlijk opnieuw open en bezoekers worden verwacht vanaf 12 uur en blijven de hele dag welkom. En ook vandaag is het nog opendeur in alle nieuwe lokalen van he tSint-Anneke Centrum, in het Huis van het Kind Linkeroever en in de nieuwe Wereldwinkel.

Intussen is in de keuken een hele ploeg medewerkers al uren (en sommigen zelfs dagen) in de weer onder de kundige en vriendelijke leiding van chef Peter. Er wordt namelijk weer een culinair festijn bereid. Voor ht menu met dessert betaal je slechts € 23, een prijs waar ze in andere sterrenrestaurants ongelovig en afgunstig naar kijken (klik hier voor alle detail).

Al dat lekkers is nog maar amper geconsumeerd of de kinderen worden al buiten verwacht voor de kramen en het springkasteel. Dit jaar zijn de kramen samen want we werken samen met het Huis van het Kind. De mensen van de Pleplo gaan zoals gewoonlijk weer hun beste beentje voorzetten, er is een aanbod aan originele spelletjes en er zijn overal punten te verdienen en prijzen te winnen. Intussen zullen ouders en grootouders zich niet vervelen.

Er is bij het menu dus ook een dessert voorzien, want het zo vermaarde dessertenbuffet zal er niet meer bij zijn dit jaar. Er worden wel opnieuw verse pannenkoeken gebakken en er kunnen ook vlaaien worden besteld. Ook de frituur wordt opnieuw geopend en vanaf 17 uur doen de croque-monsieurs hun intrede.

Natuurlijk kan je ook vandaag terecht in het Trappistencafé. En leer ze daar allemaal kennen...

Natuurlijk draven ijverige diensters en dieners rond om te beletten dat iemand dorst zou lijden en hopelijk kunnen ze weer buiten mensen bedienen. En natuurlijk gaan er weer heel wat mensen naar huis met leuke, interessante en waardevolle tombolaprijzen.

Kortom, het zal weer veel te vlug maandagmorgen zijn en hopelijk heeft iedereen dan kunnen genieten van zoveel mogelijk activiteiten … linksaf!


Sint-Annekesfeesten - Het zondagmiddagrestaurant Comme Chez SAC
Sint-Annekesfeesten - Meterslange dessertenbuffet
Sint-Annekesfeesten - Kinderanimatie op straat
Sint-Annekesfeesten - Croque monsiers
Sint-Annekesfeesten - Diverse tombola'sSint-Annekesfeesten - Tearoom
 
Het zondagmiddagrestaurant 'SAF Culinair'
 
Peter, vorige jaren alom gelauwerd voor zijn kookkunsten, is dit jaar opnieuw onze chef van onze keukenploeg.
Zondagmorgen heel vroeg hangen de heerlijke geuren van het feestmaal al “in the air”. Chef Peter vergast U weer op een heerlijk driegangenmenu. Vooraf is er een amusebordje om iedereen in hogere sferen (in the air) te brengen en extra te laten genieten van het aperitief. Het voorgerecht is een drievoudige variatie op tomaat-garnaal.
Als hoofdgerecht wordt een rollade van kip geserveerd met groentjes en hertoginne-aardappelen. En een dessertbordje hangt niet meer in de lucht, maar blijft nog wel een verrassing. En kinderen kunnen voor een zacht prijsje zelfs het menu wat aanpassen en bijvoorbeeld twee maal het voorgerecht nemen in plaats van de hoofdschotel. Maar ze mogen even goed van alles meesmikkelen. Als dat geen luxe is …

Dit alles voor maar € 23. De kinderen eten zelfs voor een helft van die prijs: € 13. Kinderen die nog geen 6 jaar eten gratis mee.

Voor het menu van 'SAF Culinair' dient u wel op tijd in te schrijven!
Op voorhand reserveren is verplicht, want het aantal plaatsen is beperkt. Meer info vindt u hier.

U bent welkom tussen 12.00 uur en 13.30 uur. De buffetten blijven zeker open tot 14 uur.

En tijdens de maaltijd van 'SAF Culinair' trakteren we de aanwezigen op een héél speciale tombola!
Mis deze zeker niet.

 
Opendeur | Sint-Anneke Centrum | Huis van het Kind | Wereldwinkel
 
Na maanden van grote werken, stellen we op zaterdag en zondag onze realisaties voor. Het Sint-Anneke Centrum kreeg een West- als Oostvleugel erbij. Kom ze ontdekken!
Ook de stad Antwerpen start met het Huis van het Kind op Linkeroever. Ook hun deuren staan voor u open.
En de Wereldwinkel krijgt ook zijn vaste stek. Allemaal op hetzelfde adres.

Zaterdag
10-18 uur - Sint-Anneke Centrum
14-17 uur - Huis van het Kind
11-17 uur - Wereldwinkel

Zondag
10-18 uur - Sint-Anneke Centrum
13-17 uur - Huis van het Kind
11-17 uur - Wereldwinkel

Huis van het Kind Linkeroever
Zondag 1 oktober 2017 opent het Huis van het Kind Antwerpen-Linkeroever feestelijk de deuren.  Daar kan u terecht met al uw vragen over kinderen en jongeren grootbrengen. U krijgt er advies over de opvoeding van uw kinderen en kan er deelnemen aan activiteiten of tips uitwisselen met andere ouders. Iedereen die iets te maken heeft met opvoeding is welkom: (toekomstige) ouders, grootouders, gezinnen, hulpverleners en organisaties.
Tijdens het openingsfeest trakteert Huis van het Kind Antwerpen-Linkeroever samen met het SAC alle gezinnen op een leuke namiddag vol feestelijke workshops en activiteiten: een springkasteel, een fotoshoot met verkleedkleren, leuke spelletjes , een hindernissenparcours voor de kleintjes en nog veel meer…
Kom op bezoek, vier met ons mee en ontdek wat het Huis van het Kind voor uw gezin kan betekenen.
In het Huis van het Kind Linkeroever bevindt zich een consultatiebureau van Kind en Gezin. U kan er nadien op vrijdagochtend ook deelnemen aan  de Speelbabbel: een spel- en ontmoetingsmoment voor ouders en kinderen tot 3 jaar, of aan de oudergroep op donderdagvoormiddag: een babbelgroep voor ouders rond gezinsgerelateerde thema’s. 
Voor advies en informatie kan u langskomen bij het onthaal of tijdens de specifieke spreekuren (baby & peuter, opgroeien & opvoeden, vrije tijd). Bekijk onze website voor de openingsuren of bel  03 22 11 333 voor meer informatie.

 
Trappistencafé
 
Niet dat er tijdens de feesten onvoldoende keuze is aan dranken, maar we hebben nog een extraatje.
In het “Kursaal” wordt op gezette tijden ook een echt Trappistencafé geopend. Voor kenners is een Trappist immers “eten en drinken tegelijk” en het begrip alimentair is hier dus wel op zijn plaats.
Welke bieren er worden aangeboden en hoe ze gemaakt worden en vooral waarom ze zo lekker zijn, is te vinden op een folder ter plaatse.

Het Trappistencafé is open
- vrijdag tussen 21 uur en 23 uur
- zaterdag tussen 14 uur en 17 uur
- zondag tussen 15 uur en 18 uur

Beste vrienden van St-Anna en vele anderen, op bovenvermelde data is het mogelijk om eens van de meest voorkomende Trappistenbieren te proeven in ons Trappistencafé, aan de grote zaal in ons SAC!
Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren (België), La Trappe en Zundert (Nederland), Engelszell (Oostenrijk) en Spencer (VS), Het Italiaanse bier Tre Fontane is nu ook officieel een trappistenbier. Wereldwijd zijn er nu elf trappisten beschikbaar. Dat meldt de Internationale Vereniging Trappist (IVT).
Vermits de Italiaanse, de Oostenrijkse en de Amerikaanse trappist nogal duur zijn in aan- en verkoopprijs, hebben wij ons gehouden aan de meest voorkomen Trappistenbieren, die je op je dooie gemak eens lekker kan proeven.
Dus allen naar ons TRAPPISTENCAFE voor een lekker biersnoepertje !!
De te krijgen bieren kun je in de folder in het café vinden.

 
A.K.A.L.O. | Amateur Kunstenaars Antwerpen Linkeroever
 
Ook op zaterdag 30 september in de namiddag opent de tentoonstelling van onze plaatselijke kunstenaars A.K.A.L.O in de zalen Belvédère 1 en 2. Na de vernissage om 14.30 uur is iedereen er welkom.
En op zondag 1 oktober kunnen de werken opnieuw worden bewonderd.  We gaan Fie dit weekend nog veel harder missen dan de voorbije maanden en haar geest en bezieling zullen op een of andere manier toch wel sterk aanwezig zijn.
Door massaal de tentoonstelling te bezoeken kunnen we haar misschien een beetje eer betuigen …
A.K.A.L.O. (Amateur Kunstenaars van Antwerpen-LinkerOever) groepeert een grote verscheidenheid aan stromingen, disciplines en materialen is verzekerd.

De vernissage is op zaterdag om 14.30 uur en de tentoonstelling is gratis toegankelijk op zaterdag van 15 uur tot 17 uur en op zondag van 12 uur tot 17 uur.

De deelnemers worden heel in het kort hier voorgesteld.
Wilt u zelf deelnemen, neem dan contact op met Armand Vergauwen.

 
Kinderanimatie op zondag
 
De kinderen worden op zondagnamiddag echt verwend.

Kinderen willen wel even mee aan tafel zitten en zeker mee een pannenkoek eten en een frisdrank drinken. Maar kinderen willen toch vooral spelen.
Dat heeft de Pleplo natuurlijk goed begrepen. Spelen met kinderen zit in hun DNA en de Sint-Annekesfeesten geven hen nog een extra stimulans. Op zondag 1 oktober worden de kramen op straat de hele namiddag bemand met enthousiaste leiding en de kinderen worden vergast op mooie, sportieve en originele spelletjes.

En ze kunnen er nog prijzen mee winnen ook!

 
Tearoom
 
Ze komen weinig in de belangstelling en je hoort ze nooit door de microfoon, maar ze zijn ó zo noodzakelijk en onmisbaar: de mensen van de tearoom.
Enkelen organiseren alles, een grotere groep staat te tappen aan de toog en vele tientallen brengen alle dranken naar de tafels. Zonder hen waren er helemaal geen Sint-Annekesfeesten, niet op vrijdag, niet op zaterdag, niet op zondag en niet de week nadien.

We zijn hen ontzettend dankbaar! Wist U trouwens dat de originele kunstwerkjes die de zaal, de oprit, de inkom en de tafels versieren allemaal geknutseld werden door de kinderen van onze twee basisscholen: die van de Dobbelsteen en die van de Goethestraat?

 
Tombola's | Diamant en Handelaars
 
Het aanbod aan activiteiten is groot genoeg om iedereen aan zijn trekken te laten komen.

We hoeven dus geen extra reclame te maken om mensen naar de feesten te lokken. Maar toch nog een extra stimulans: je kan prijzen winnen.

Er is op zondagnamiddag een tombola waarin je waardebons kan winnen van heel wat winkels en handelszaken op Sint-Anneke. En er zitten echt heel mooie waardebons bij.

En bovendien: ook op zondagnamiddag (1 oktober) is er zelfs  een heuse diamant te winnen!

 
Taarten
 
We zijn helemaal in the air en echt op alles voorzien. Zelfs aan de mensen voor wie een taart onvermijdelijk bij de zondagnamiddag hoort is er gedacht. En niet alleen aan hen: iedereen die wil kan naast al het andere lekkers genieten van een spieke verse taart.

 
Pannenkoeken
 
Al jaren en jaren, eigenlijk al generaties lang, worden tijdens de Sint-Annekesfeesten pannenkoeken gebakken. Geen opgewarmd spul in de microgolf, maar verse pannenkoeken, bereid met zelfgemaakte deeg en ter plaatse deskundig gebakken en gesuikerd. Allemaal bereid door gedreven en ervaren mensen en aan een spotprijs!

 
Frituur
 
In Vlaanderen is geen feestweekend denkbaar zonder een frituur. En als SAF in the air is, vind je in diezelfde lucht ook de geur van vers gebakken frietjes.
En ze hoeven absoluut niet vooraf geblancheerd te worden, zoals sommigen beweren. Ze zijn lekker, ze kosten niet te duur en ze smaken altijd!

 
Avondrestaurant met croque monsieurs
 
Er zijn nu eenmaal mensen die altijd honger hebben.

Als we ons afvragen of we nu  ’s avonds nog een boterham gaan eten of liever iets warm, dan is er de perfecte tussen-oplossing: de croque monsieur!
Twee sneden brood, hesp en kaas, samen gebakken en … smakelijk!

Je kan zelfs kiezen voor een croque met groentengarnituur of eentje “uit het vuistje”. Zondag 1 oktober vanaf 17u, zolang de voorraad strekt.

 
Praatcafé - afSACkertje
 
Voor het praatcafé verwachten we je in het café. Hier zakken uiteindelijk ook alle medewerkers naar af. Natuurlijk hopen we op heel veel andere tooghangers voor een fijne afsluiter van de feesten.

Er wordt gezorgd voor een gezellige sfeer met aangepaste muziek en dranken. De medewerkers komen er na gedane arbeid even samen om na te genieten, elkaar te bedanken en misschien al plannen te smeden voor volgend jaar …