Zondag 2 oktober 2016

De tentoonstelling van AKALO gaat al open om 12 u. en dan kunnen er in SAC ook al aperitiefjes besteld worden. Intussen zijn de mensen van de keukenploeg al een hele tijd bezig en hebben ze ongetwijfeld al herhaaldelijk "ça va?" gevraagd aan chef-kok Peter. En hij zal wel meestal goedkeurend geknikt hebben.
Want het zal weer smullen worden: een amuse-bordje met drie heerlijkheden, roomsoep Agnes Sorel, een sorbet van frambozen overgoten met schuimwijn en Orloff-gebraad. Haast U om te bestellen, het kost slechts 20 euro per persoon en voor de kinderen zelfs maar de helft.
Hoe U kan bestellen en reserveren leest U op dit scherm. Zorg er wel voor dat U nog een plaatsje vrijhoudt voor een dessertje, want er zal weer een meterslang buffet klaarstaan.
En de kinderen worden (hopelijk buiten) verwacht om naar hartelust op de kramen te spelen en mooie prijzen te winnen. Mooie (en nog mooiere) prijzen zijn ook te winnen in de zaal met diverse tombola's. Intussen kan iedereen zich te goed doen aan dranken allerhande in het SAC.
Voor de hongerigen zijn er vers gebakken pannenkoeken, frieten en vanaf 17 u. ook croque-monsieurs. Kortom: een hele dag lang, een heel weekend lang Comment SAFa?
En dan hebben we het niet over de lijn of de cholesterol, maar wel over de sfeer, de vriendschap, het samenzijn. En daar draait het toch om, nietwaar?

Sint-Annekesfeesten - Het zondagmiddagrestaurant Comme Chez SAC
Sint-Annekesfeesten - Meterslange dessertenbuffet
Sint-Annekesfeesten - Kinderanimatie op straat
Sint-Annekesfeesten - Croque monsiers
Sint-Annekesfeesten - Diverse tombola'sSint-Annekesfeesten - Tearoom
 
Het zondagmiddagrestaurant 'Comme chez SAF'

Peter, vorige jaren alom gelauwerd voor zijn kookkunsten, is dit jaar opnieuw onze chef van onze keukenploeg.
Een koud voorgerecht, een soepje, een warm voorgerecht en een hoofdschotel.
Op algemene vraag, nee, we kunnen dit echt niet meer veranderen, wordt alle eten opnieuw aan tafel geserveerd. En kinderen kunnen voor een zacht prijsje zelfs het menu wat aanpassen en bijvoorbeeld twee maal het voorgerecht nemen in plaats van de hoofdschotel. Maar ze mogen even goed van alles meesmikkelen. Als dat geen luxe is …

Dit alles voor maar € 20. De kinderen eten zelfs voor een helft van die prijs: € 10.

Op voorhand reserveren is verplicht, want het aantal plaatsen is beperkt. Meer info vindt u hier.

U bent welkom tussen 12.00 uur en 13.30 uur. De buffetten blijven zeker open tot 14 uur.
Nadien opent nog het wereldberoemde meterslange dessertenbuffet.

En tijdens de maaltijd van Comme chez Saf trakteren we de aanwezigen op een héél speciale tombola! Mis deze zeker niet.

 
Desserten

Na die copieuze maaltijd kan je zelfs nog terecht voor een dessert.
Daar kan je voor slechts € 3 enkele zoetigheden kiezen en je krijgt er nog een kop koffie of thee bij.

Diverse keukenprinsessen en –prinsen leveren hun bijdrage en maken een dessertje klaar.
Sommigen maken er twee of drie en eentje maakt er een paar tientallen.
Heeft men jou nog niet gevraagd? En kan je ook iets lekkers maken? Hier vind je alle gegevens.

 
Kinderanimatie op zondag

De kinderen worden op zondagnamiddag echt verwend.

De kinderen zijn dan allicht niet meer te houden, want de kramen zijn opengegaan. Bij mooi weer zullen ze zelfs buiten staan.
Er kan niet alleen naar hartelust worden gespeeld, er zijn ook een boel mooie prijzen te winnen.

Vanaf 13.30 uur wordt niet alleen een hele namiddag gezellig en leuk spelen, er zijn ook mooie prijzen te winnen.
In de zaal van SAC worden pannenkoeken gebakken en kunnen ouders en grootouders zich te goed doen aan een waaier van dranken.

 
Tearoom

En dan zijn er nog de mensen die zowat het hele weekend werken of actief zijn.

Die van de tearoom bijvoorbeeld, die altijd met hun plateau of hun tapkraan klaarstaan.
Die van de frituur, die ook geregeld aan het bakken zijn. Wanneer, dat ruik je wel…
En die van de pannenkoeken, die de hele zaterdag- én zondagnamiddag staan te zweten.

Intussen kunnen ouders en grootouders en alle anderen ook prijzen winnen bij de tombola's, ze kunnen genieten van de dranken die de tearoom aanbiedt, van vers gebakken pannenkoeken, van lekkere frietjes en vanaf 17 uur zelfs van croque-monsieurs.

Wist U trouwens dat de originele kunstwerkjes die de zaal, de oprit, de inkom en de tafels versieren allemaal geknutseld werden door de kinderen van onze twee basisscholen: die van de Dobbelsteen en die van de Goethestraat?

 
Avondrestaurant met croque monsieurs

Er zijn nu eenmaal mensen die altijd honger hebben.

Als je daarbij hoort, wacht dan niet te lang met bestellen, want die croque-monsieurs zijn maar te krijgen "zolang de voorraad strekt" en die deadline wordt ieder jaar vroeger en vroeger gehaald.

 
Praatcafé - afSACkertje

Voor het praatcafé verhuist dit jaar naar 't Spieken. Daar zal het trappistencafé extra lang open blijven. Hier zakken uiteindelijk ook alle medewerkers naar af. Natuurlijk hopen we op heel veel andere tooghangers voor een fijne afsluiter van de feesten.

Er wordt gezorgd voor een gezellige sfeer met aangepaste muziek en dranken. De medewerkers komen er na gedane arbeid even samen om na te genieten, elkaar te bedanken en misschien al plannen te smeden voor volgend jaar …

 
Overige activiteiten

Er zijn ook nog prijzen te winnen, niet alleen aan de kramen voor de kinderen.

Tijdens de ludieke quiz op zaterdagavond is er een tombola met mooie prijzen.
Er zal ook een tombola zijn op zondagnamiddag, we gaan rond met omslagen met waardebons van onze sympathieke handelaars, en … er is weer een diamant te winnen op zondagnamiddag tussen 14 en 15 uur!  

Als alles echt achter de rug is bollen we uit in in ons praatcafé afSACkertje in het café van Sint-Anneke Centrum.
Op zondagavond vind je daar de medewerkers terug, die bij een glaasje nagenieten en misschien al plannen smeden voor een volgende editie …

Natuurlijk is ook vandaag de tentoonstelling 'A.K.A.L.O. Groepstentoonstelling van plastisch en grafisch werk' tussen 11 en 17 uur te bezichtigen. Dit is echt de moeite. En, de toegang is gratis! (Meer info in het blokje 'zaterdag')

Daarnaast, en het valt bijna niet op, zijn ondertussen tientallen vrijwilligers bezig op voor- en achtergrond met afwas, opdienen, koken, kassa's, enz... Misschien wilt u dit jaar ook eens een shift meedraaien? Onder het blokje 'praktisch' vindt u alle informatie. Doen!