Zondag 2 oktober 2016

De tentoonstelling van A.K.A.L.O. is natuurlijk opnieuw open en bezoekers worden verwacht vanaf 12 uur en blijven de hele dag welkom.

Intussen is in de keuken een hele ploeg medewerkers al uren (en sommigen zelfs dagen) in de weer onder de kundige en vriendelijke leiding van chef Peter. Er wordt namelijk weer een culinair festijn bereid, dat wij onsAlfred Jodokus Kwak menu (geïnspireerd op de creatie van Herman van Veen) noemen. Eend wordt verwerkt op 3 wijzen. Samen met een dessert betaal je slechts € 22, een prijs waar ze in andere sterrenrestaurants ongelovig en afgunstig naar kijken (klik hier voor alle detail).

Al dat lekkers is nog maar amper geconsumeerd of de kinderen worden al buiten verwacht voor de kramen en het springkasteel. De mensen van de Pleplo gaan zoals gewoonlijk weer hun beste beentje voorzetten, er is een aanbod aan originele spelletjes en er zijn overal punten te verdienen en prijzen te winnen. Intussen zullen ouders en grootouders zich niet vervelen.

Er is bij het menu dus ook een dessert voorzien, want het zo vermaarde dessertenbuffet zal er niet meer bij zijn dit jaar. Er worden wel opnieuw verse pannenkoeken gebakken en er kunnen ook vlaaien worden besteld. Ook de frituur wordt opnieuw geopend en vanaf 17 uur doen de croque-monsieurs hun intrede.

Natuurlijk draven ijverige diensters en dieners rond om te beletten dat iemand dorst zou lijden en hopelijk kunnen ze weer buiten mensen bedienen (als ze op tijd linksaf gaan met hun plateau). En natuurlijk gaan er weer heel wat mensen naar huis met leuke, interessante en waardevolle tombolaprijzen.

Kortom, het zal weer veel te vlug maandagmorgen zijn en hopelijk heeft iedereen dan kunnen genieten van zoveel mogelijk activiteiten … linksaf!


Sint-Annekesfeesten - Het zondagmiddagrestaurant Comme Chez SAC
Sint-Annekesfeesten - Meterslange dessertenbuffet
Sint-Annekesfeesten - Kinderanimatie op straat
Sint-Annekesfeesten - Croque monsiers
Sint-Annekesfeesten - Diverse tombola'sSint-Annekesfeesten - Tearoom
 
Het zondagmiddagrestaurant 'Comme chez SAF'
 
Peter, vorige jaren alom gelauwerd voor zijn kookkunsten, is dit jaar opnieuw onze chef van onze keukenploeg.
Een koud voorgerecht, een soepje, een warm voorgerecht en een hoofdschotel.
Op algemene vraag, nee, we kunnen dit echt niet meer veranderen, wordt alle eten opnieuw aan tafel geserveerd. En kinderen kunnen voor een zacht prijsje zelfs het menu wat aanpassen en bijvoorbeeld twee maal het voorgerecht nemen in plaats van de hoofdschotel. Maar ze mogen even goed van alles meesmikkelen. Als dat geen luxe is …

Voor het menu van Comme Chez SAC laat chef Peter zich dit jaar inspireren door een creatie van Herman Van Veen: Alfred Jodokus Kwak, eend op drie wijzen, inclusief een dessert.
Dit alles voor maar € 22. De kinderen eten zelfs voor een helft van die prijs: € 15. Kinderen die nog geen 6 jaar eten gratis mee.

Op voorhand reserveren is verplicht, want het aantal plaatsen is beperkt. Meer info vindt u hier.

U bent welkom tussen 12.00 uur en 13.30 uur. De buffetten blijven zeker open tot 14 uur.

En tijdens de maaltijd van Comme chez SAC trakteren we de aanwezigen op een héél speciale tombola!
Mis deze zeker niet.

 
Dessertje
 
Na die copieuze maaltijd krijg je zelfs nog een dessert. Dit zit mee in de prijs.

Natuurlijk kan je in de namiddag ook afzakken naar de SAC om de genieten van de sfeer en om een stukje verse taart te komen eten. Voeg daar nog een koffie of thee bij, of een pintje, waarom niet, en je middag kan niet meer stuk.

Het dessertenbuffet dat we jaren hebben gekend, neemt even vakantie. We hebben dit jaar een keuze aan een ruim assortiment vlaaien, vers van bij de bakker.

 
Kinderanimatie op zondag
 
De kinderen worden op zondagnamiddag echt verwend.

De kinderen zijn dan allicht niet meer te houden, want de kramen zijn opengegaan. Bij mooi weer zullen ze zelfs buiten staan.
Er kan niet alleen naar hartelust worden gespeeld, er zijn ook een boel mooie prijzen te winnen.

Vanaf 13.30 uur wordt niet alleen een hele namiddag gezellig en leuk spelen, er zijn ook mooie prijzen te winnen.
In de zaal van SAC worden pannenkoeken gebakken en kunnen ouders en grootouders zich te goed doen aan een waaier van dranken.


 
Tearoom
 
En dan zijn er nog de mensen die zowat het hele weekend werken of actief zijn.

Die van de tearoom bijvoorbeeld, die altijd met hun plateau of hun tapkraan klaarstaan.
Die van de frituur, die ook geregeld aan het bakken zijn. Wanneer, dat ruik je wel…
En die van de pannenkoeken, die de hele zaterdag- én zondagnamiddag staan te zweten.

Intussen kunnen ouders en grootouders en alle anderen ook prijzen winnen bij de tombola's, ze kunnen genieten van de dranken die de tearoom aanbiedt, van vers gebakken pannenkoeken, van lekkere frietjes en vanaf 17 uur zelfs van croque-monsieurs.

Wist U trouwens dat de originele kunstwerkjes die de zaal, de oprit, de inkom en de tafels versieren allemaal geknutseld werden door de kinderen van onze twee basisscholen: die van de Dobbelsteen en die van de Goethestraat?

 
Avondrestaurant met croque monsieurs
 
Er zijn nu eenmaal mensen die altijd honger hebben.

Kon je er 's middags niet bij zijn, kom dan gezellig genieten van onze croque-monsieurs. Ze worden geserveerd op een groot bord met verse groenten en een sausje naar keuze.
Reserveren hoeft niet, gewoon komen en bestellen.

 
Praatcafé - afSACkertje
 
Voor het praatcafé verwachten we je in het café. Hier zakken uiteindelijk ook alle medewerkers naar af. Natuurlijk hopen we op heel veel andere tooghangers voor een fijne afsluiter van de feesten.

Er wordt gezorgd voor een gezellige sfeer met aangepaste muziek en dranken. De medewerkers komen er na gedane arbeid even samen om na te genieten, elkaar te bedanken en misschien al plannen te smeden voor volgend jaar …

 
Overige activiteiten
 


Er zijn ook nog prijzen te winnen, niet alleen aan de kramen voor de kinderen.

Tijdens de ludieke quiz op zaterdagavond is er een tombola met mooie prijzen.
Er zal ook een tombola zijn op zondagnamiddag, we gaan rond met omslagen met waardebons van onze sympathieke handelaars, en … er is weer een diamant te winnen op zondagnamiddag tussen 14 en 15 uur!  

Als alles echt achter de rug is bollen we uit in in ons praatcafé afSACkertje in het café van Sint-Anneke Centrum.
Op zondagavond vind je daar de medewerkers terug, die bij een glaasje nagenieten en misschien al plannen smeden voor een volgende editie …

Natuurlijk is ook vandaag de tentoonstelling 'A.K.A.L.O. Groepstentoonstelling van plastisch en grafisch werk' tussen 12 en 17 uur te bezichtigen. Dit is echt de moeite. En, de toegang is gratis! (Meer info in het blokje 'zaterdag')

Daarnaast, en het valt bijna niet op, zijn ondertussen tientallen vrijwilligers bezig op voor- en achtergrond met afwas, opdienen, koken, kassa's, enz... Misschien wilt u dit jaar ook eens een shift meedraaien? Onder het blokje 'praktisch' vindt u alle informatie. Doen!