U bent hier: Home / De Verrekijker / Het parochieblad - Kerk&Leven

Contactgegevens

Op deze pagina

Parochieblad

Wat is het parochieblad?

Kerk & Leven is een weekblad met 210.000 abonnees en 459 verschillende lokale edities. De editie Antwerpen Linkeroever is daar één van. Vrijwilligers verzorgen het lokale nieuws, een bisdomverslaggever en een algemene redactie staan op de overige bladzijden in voor een brede kijk op kerk, religie en samenleving.

Kerk & Leven, zeg maar het parochieblad, valt wekelijks op woensdag in de meeste brievenbussen. Losse nummers kunnen niet aangeschaft worden. Een abonnement is op jaarbasis.

Het parochieblad brengt elke week opnieuw zoveel mogelijk nieuws uit alles wat leeft in de parochie. Natuurlijk worden de beleidsorganen en de vele verenigingen die de parochie in Antwerpen Linkeroever rijk is, opgevolgd. Wekelijks worden heel wat activiteiten aangekondigd en wordt er teruggeblikt op zaken die mensen in beweging brachten. Niet alleen artikels rond de eigen kerktoren worden opgenomen, de rubriek 'Over het muurtje' kijkt over de grenzen heen.

48 nummers per jaar

Een jaarabonnement, want losse nummers zijn niet verkrijgbaar, laat 48 nummers op jaarbasis in je brievenbus vallen. In de zomervakantie worden 2 nummers gemaakt die telkens 3 weken omvatten. Voor alle andere weken is er steeds een nummer voorzien.

Ik wens eens een nummer te ontvangen

Zoals reeds gezegd, het parochieblad is niet te koop in de dagbladhandel. Wens je eens een (proef)nummer in te kijken, neem dan even contact op met het parochiesecretariaat.

Via de website van kerknet.be kan je ook online een proefnummer aanvragen.

Enkel via een abonnement

In de loop van oktober vindt steeds de herabonnering plaats van het parochieblad voor het jaar nadien. Een abonnement loopt 12 maanden, met ingang op 1 december.

Schrijf het bedrag over ten laatste in november. Zo blijft u verzekerd dat elk nummer, ook deze van het nieuwe jaar, wekelijk in uw brievenbus vallen. Betaal je te laat, dan kan er een korte onderbreking zijn, omdat de nummers via de post worden bezorgd.

Ik heb mijn parochieblad niet gekregen

Is uw nummer niet aangekomen op woensdag, dan komt het heel waarschijnlijk de dag nadien aan. Mocht het toch niet zijn aangekomen, neem dan even contact op met het parochiesecretariaat of vul een formulier in op kerknet.be

Ik ga verhuizen

Geef tijdig uw nieuw adres door aan het parochiesecretariaat. Ze laten dan het nummer van Antwerpen Linkeroever toekomen op je nieuwe adres, ook al is dat niet op Linkeroever. Natuurlijk kan je het ook via kerknet.be doorgeven.

Kan ik het ook buiten Linkeroever krijgen?

De editie Antwerpen Linkeroever van het parochieblad kan je overal laten toekomen, ook al woon je er niet. Zo blijf je toch nog de link met Sint-Anneke behouden.

Schenk een abonnement

Een origineel geschenk? Geef iemand, ook al woont hij of zij niet (meer) op Antwerpen Linkeroever, een jaarabonnement op dit weekblad. Neem hiervoor contact op met het parochiesecretariaat.

Je kan dit ook online doen bij kerknet.be.

 

Artikels doorgeven voor het parochieblad

Edities

Het parochieblad wordt onderverdeeld in drie edities, waar telkens een andere redactie voor verantwoordelijk is:

  • Het lokale nieuws: deze pagina's zijn enkel te lezen in de editie Antwerpen Linkeroever. de lokale redactie maakt de eerste 4 pagina's op met artikels, aankondigingen, verslagen e.d. die worden doorgestuurd door de werkgroepen en verenigingen;
  • Nieuws van het bisdom: Deze pagina is enkel te lezen in het bisdom van de editie, voor ons is dat het bisdom Antwerpen. De redactie van het bisdom zorgt voor deze pagina;
  • Algemeen nieuws: Deze pagina's zijn in heel Vlaanderen identiek. De algemene redactie zorgt voor de overige pagina's.

Ik wil informatie doorgeven

De teksten voor een editie moeten een week op voorhand worden binnen gebracht. Ze verschijnen dan in de editie van de woensdag nadien.

Maak een vlot leesbare tekst. Voorzie je artikel van een sprekende titel. Is je tekst relatief groot, voeg er hier en daar subtitels aan toe. Bij je artikel is een foto ook meer dan welkom. Maar bekijk wel of ze duidelijk zijn en groot genoeg (moet uw scherm kunnen vullen). Geef ook aan op welke woensdag het moet verschijnen. Het parochieblad vraagt om elk artikel slechts 1 keer te laten verschijnen. Dit is ook zo voor aankondigingen. Wens je het twee weken, voorzie dan ook twee verschillende artikels die telkens een ander facet van je evenement belichten.

Stuur nadien alles bij voorkeur door naar parochieblad@sint-anna-ten-drieen.be of breng het binnen op het parochiesecretariaat.

Uw tekst mag in een mail staan. Het mag ook een Word document zijn dat u als bijlage mee doorstuurt. Foto's moeten wel in originele grootte, als bijlage, verstuurd worden.

De kalender

In het parochieblad verschijnt ook wekelijks de kalender. Deze komt van de parochiekalender.

Alle verenigingen, werkgroepen, en platformen dienen bij een planning steeds de kalender te raadplegen en geven nadien ook onmiddellijk hun data met een woordje uitleg door.

Wenst u een activiteit toe te voegen, raadpleeg dan even deze pagina.

Anderen bekeken ook

De Verrekijker

© Parochie Sint-Anna-ten-Drieën | Antwerpen Linkeroever | 03 219 32 29 | Google Maps | mail | webmaster | disclaimer