U bent hier: Home / De Verrekijker / Vuurstenen / Ziekenzalving

Op deze pagina

Ziekenzalving

Een sacrament is een tastbaar teken van Gods nabijheid en Gods werkzame kracht. We kunnen God niet zien, maar doorheen tekens kunnen we zijn nabijheid voelen als wij op Hem vertrouwen.

Zo is ook de Ziekenzalving een teken van Gods nabijheid op een moment dat we Hem het meest nodig hebben: als we ziek zijn of onze krachten achteruit voelen gaan.

Zeer onterecht is dit sacrament doorheen de geschiedenis geworden tot “De Laatste Sacramenten”. Mensen waren bang dat ze zonder deze ziekenzalving niet in de hemel zouden komen. Men wachtte dan ook tot het allerlaatste (vaak wanneer een zieke zich daar niet meer van bewust was) om het sacrament te laten toedienen. Dit is een totaal voorbijgestreefde denkwijze!

Wij geloven dat God barmhartig is, tot het einde toe. Zelfs over de dood heen!

In het evangelie lezen we vaak hoe Jezus op bezoek gaat bij zieken en hen geneest. Hij is begaan met de lijdende mens.

Daar wil het sacrament van de ziekenzalving een tastbaar teken van zijn: van Zijn liefdevolle, zorgzame nabijheid. De zieken worden gezalfd met olie, teken van kracht en zachtheid tegelijk. En hen wordt de handen opgelegd. Zo mogen de zieken door de handen van de priester Gods strelende handen ervaren.

 

Samana

Samen met Samana organiseert de parochie één keer per jaar een gemeenschappelijke ziekenzalving. Het is een sfeervol moment, waarop we voelen dat we elkaar steunen en dragen.

We voelen ook dat God ons draagt doorheen moeilijke momenten en periodes.

Anderen bekeken ook

De Verrekijker

© Parochie Sint-Anna-ten-Drieën | Antwerpen Linkeroever | 03 219 32 29 | Google Maps | mail | webmaster | disclaimer